FAQ  |   inschrijven  |  

Uitleg ruilen

Soms biedt Woningruil goede mogelijkheden in uw zoektocht naar een woning. U woont bijvoorbeeld in een appartement, maar krijgt gezinsuitbreiding en bent op zoek naar een grotere woning met tuin. Via een ruiladvertentie vindt u dan mogelijk iemand die liever verhuist naar een appartement. Woningruil is dan de perfecte oplossing.

Uw woning te ruil aanbieden

Bij de woningruilbemiddeling maakt onze website gebruik van de website www.woningruil.nl. Om uw woning aan te melden gaat u dus eerst naar www.woningruil.nl en kiest daar  'Plaats advertentie' om uw gegevens in te voeren. Hier kunt u zelf de gegevens van uw huidige huurwoning en de gegevens van de gewenste huurwoning invoeren.

Let op: Wilt u uw huidige huurwoning te ruil aanbieden? Informeer dan eerst bij uw verhuurder of de woning is opgenomen op de verkooplijst. Indien dit het geval is, dan heeft het geen zin om een ruilkandidaat te zoeken.

Zoeken in het woningruilaanbod

Nadat u uw woning te ruil heeft aangeboden via www.woningruil.nl kunnen bezoekers van onze website het ruilaanbod in Maastricht doorzoeken.

De woningruil aanvragen

Heeft u uw woning aangemeld, dan kunt u telefoontjes of emailberichten verwachten van eventuele ge├»nteresseerden. Denk eraan dat u toestemming heeft van uw verhuurder voor woningruil en vraag dit tijdig aan. Anders kan de woningruil NIET plaatsvinden. Het aanvraagformulier kunt u krijgen bij het Woningburo. U vult dit formulier samen met de ruilkandidaat in en stuurt het vervolgens op naar het Woningburo. Indien u via woningruil wilt verhuizen naar een sociale huurwoning in Maastricht, dan is het ook nodig om ingeschreven te staan als woningzoekende bij het Woningburo. Na het opsturen van het aanvraagformulier woningruil wordt de aanvraag beoordeeld door de betreffende verhuurders. Uiteindelijk hoort u ook van de verhuurder zelf of de woningruil kan doorgaan. Belangrijk om te weten is, dat een woningruilaanvraag altijd wordt afgewezen als de woningruil al heeft plaatsgevonden. De huurprijs kan na het doorgaan van de woningruil bovendien hoger uitvallen dan de huurprijs van de huidige huurder.

U kunt het aanvraagformulier woningruil ook hier downloaden als pdf.

Het Woningburo is niet verantwoordelijk voor de juistheid van ingevoerde woningruilgegevens op www.woningruil.nl en behoudt zich het recht voor om zo nodig onjuiste vermeldingen te laten verwijderen.

Het woningburo is een samenwerking van de woningcorporaties Maasvallei, Woonpunt en Servatius.
Sitemap  |  Disclaimer